Ga naar de inhoud
Home > Waarom deze campagne?

Waarom deze campagne?

2024 is een verkiezingsjaar. Op 9 juni 2024 gaan we allemaal naar de stembus om onze stem uit te brengen voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Het ABVV lanceert deze campagne om het bewustzijn te vergroten over wat er op het spel staat.

We zien hoe extreemrechts in Europa groeit en dat moet zorgen baren. Extreemrechts bedreigt niet alleen onze democratie en de rechtsstaat, maar ook de vrijheden die we zo koesteren. Onze campagne is dus meer dan een strijd voor stemmen; het is een strijd voor de ziel van ons land, tegen de verdeeldheid en haat die deze groepen verspreiden. Voor een eerlijke en solidaire samenleving, waarin iedereen, ongeacht achtergrond, de kans krijgt op een waardig leven. Dat doel bereiken we enkel met sterke en sociale maatregelen. Die zetten we met deze campagne in de verf. Zo maken we duidelijk maken hoe we samen bouwen aan een rechtvaardige en solidaire toekomst.

Voluit voor socialer + sterker!

  • Versterk onze koopkracht, ga voor een sociaal beleid;
  • Versterk onze pensioenen, voor een waardige eindeloopbaan;
  • Versterk links, voor een solidaire samenleving;
  • Versterk onze sociale zekerheid, strijd stevig tegen armoede;
  • Versterk de fiscale transparantie, voor eerlijke belastingen en bijdragen;
  • Versterk klimaatactie en ga voor een Europa dichtbij de mensen.

Dat is sterk, sociaal beleid.

Deze campagne gaat niet alleen over stemmen. Ze gaat ook over hoop geven in onzekere tijden. Over geluk. Geluk in de vorm van goed werken en leven. We willen een wereld waarin iedereen eerlijk werk, een fatsoenlijk inkomen, goed onderwijs en betrouwbare zorg krijgt. Voor ons telt elke persoon, en samen maken we onze samenleving sterker en hechter.