Ga naar de inhoud
EU gebouwen Brussel

Kiezen voor een sociaal Europa is kiezen voor de toekomst

Op 9 juni vinden niet alleen verkiezingen plaats in ons land. In heel Europa kunnen mensen naar de stembus om hun vertegenwoordigers in het Europees parlement te kiezen. Om Europa een sterke duw te geven in sociale richting.

De strijd tegen armoede vergt een sociaal en sterk actieplan

Armoedebestrijding moet in een volgende bestuursperiode prioritair zijn. Bestaanszekerheid is daarin de leidraad. Iedereen moet zekerheid hebben over morgen. Wij brengen alvast vijf strategische, sociale en sterke actiepunten aan.

Een sterke index is goed voor iedereen

We hebben in ons land een sterk hulpmiddel om onze koopkracht te handhaven: de automatische indexering van lonen en uitkeringen. Dit sociaal systeem wordt regelmatig en steeds agressiever in vraag gesteld door rechtse politici en werkgevers. Toch is het een sterke buffer die zekerheid biedt en werknemers beschermt.

Loon

Versterk de lonen: stop de scheefgroei in onze loonvorming

Een goed leven start met een fatsoenlijk loon. Als alles duurder wordt en we werken harder en beter, zouden we ook meer moeten verdienen. Zo zouden we onze koopkracht handhaven en delen in de winst die we samen creëren. Helaas staat een oneerlijke loonwet in de weg.