Ga naar de inhoud
Illustratie koopkracht geld

Extreemrechts zit in uw portemonnee

Jij hebt recht op jouw eerlijk deel van de koek. Extreemrechts is slecht voor jouw loon, pensioen en kindergeld. Ze willen niet dat jij meer krijgt.

Pensioen

Pensioenen: het verstand komt met de jaren

Een waardig pensioen op deftige leeftijd voor iedereen. Dat is toch vanzelfsprekend in ons welvarend land? Toch zijn onze pensioenen bij de laagste van Europa, en worden ze al jaren gezien als besparingspost. Terwijl ze zekerheid en gemoedsrust moeten brengen voor werknemers, rekening houdend met de realiteit op de werkvloer.

Actie vrouwenrechten

Gelijkheid vrouw-man: kiezen voor vooruitgang

Een glazen plafond en carrièremogelijkheden, een loonkloof en pensioenkloof, vooroordelen en stereotypen, traditionele rolpatronen en zorgtaken, intimidatie en geweld … De strijd tegen diepgewortelde maatschappelijke ongelijkheden tussen vrouwen en mannen is niet gestreden. Daarom is het essentieel om de partijprogramma’s goed te bekijken en in juni een stem uit te brengen voor meer gelijkheid V/M, overal.

Een sterke index is goed voor iedereen

We hebben in ons land een sterk hulpmiddel om onze koopkracht te handhaven: de automatische indexering van lonen en uitkeringen. Dit sociaal systeem wordt regelmatig en steeds agressiever in vraag gesteld door rechtse politici en werkgevers. Toch is het een sterke buffer die zekerheid biedt en werknemers beschermt.

Loon

Versterk de lonen: stop de scheefgroei in onze loonvorming

Een goed leven start met een fatsoenlijk loon. Als alles duurder wordt en we werken harder en beter, zouden we ook meer moeten verdienen. Zo zouden we onze koopkracht handhaven en delen in de winst die we samen creëren. Helaas staat een oneerlijke loonwet in de weg.