Ga naar de inhoud
Sociale bescherming

We gaan onszelf, onze sociale zekerheid en bescherming toch niet kapotbesparen?

Onze sociale zekerheid is een hoogtepunt van onze westerse beschaving. Door de miljarden die we een volgende regering moet zoeken, kijken liberale en rechtse politici nu al naar onze sociale zekerheid. Als we hen zouden laten doen, dan zouden we onszelf gewoon kapotbesparen. Dat moeten we ten alle tijden vermijden. 

Europese betoging Brussel december 2023

Maak niet opnieuw de fout om kortzichtig te besparen

Een volgende federale regering zal geconfronteerd worden met een onmogelijke besparingsopdracht als we Europa vrije baan geven. Terwijl ze moet gaan voor een sociaal en sterk beleid dat goed is voor de mensen en onze welvaart niet naar de vaantjes helpt.

EU gebouwen Brussel

Kiezen voor een sociaal Europa is kiezen voor de toekomst

Op 9 juni vinden niet alleen verkiezingen plaats in ons land. In heel Europa kunnen mensen naar de stembus om hun vertegenwoordigers in het Europees parlement te kiezen. Om Europa een sterke duw te geven in sociale richting.

De strijd tegen armoede vergt een sociaal en sterk actieplan

Armoedebestrijding moet in een volgende bestuursperiode prioritair zijn. Bestaanszekerheid is daarin de leidraad. Iedereen moet zekerheid hebben over morgen. Wij brengen alvast vijf strategische, sociale en sterke actiepunten aan.